afscheidsfotografie

Het liefdevolle afscheid discreet vastgelegd

Mijn passie stil te staan bij de details van het leven bracht mij tot de fotografie: als fotograaf leg ik verhalen die ons omgeven vast. Toen ik gevraagd werd foto’s te maken bij de uitvaart van de moeder van een goede vriendin, ontdekte ik hoe waardevol dit voor de nabestaanden was. Tastbare herinneringen aan de uitvaartdag zorgden voor steun bij het verwerken van het verdriet.

Als afscheidsfotograaf heb ik oog voor de persoonlijke verhalen die een uitvaart liefdevol maken. Ik leg discreet bijzondere details vast die anders misschien gemist of vergeten zouden worden. Emoties en belangrijke momenten van het afscheid worden belicht en zichtbaar gemaakt.

Werkwijze

Mijn werkwijze tijdens een uitvaart is discreet en ingetogen. Ik flits niet wanneer ik fotografeer en mijn camera is onopvallend. Thuis maak ik een selectie en kom tot een serene en afgewogen compositie. De uitvaart wordt zo niet alleen als afscheid ervaren, maar ook als viering van het leven van de overledene. Hierin schuilt de helende kracht van een afscheidsreportage.

 

uitvaartfotograaf Alessandra Mignardi