Privacyverklaring

Alessandra Mignardi [Stil Afscheid] Privacyverklaring

1.    Inleiding

Om producten en diensten te kunnen leveren verwerkt Alessandra Mignardi persoonsgegevens. Dit zijn gegevens die betrekking hebben op natuurlijke personen. De verwerking van deze persoonsgegevens vindt plaats met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en met inachtneming van de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), alsmede op het moment van verwerking actuele nationale wet- en regelgeving.

De AVG schrijft voor dat Alessandra Mignardi inzicht geeft in de manier waarop de persoonsgegevens worden verwerkt, met daarbij de aard van de persoonsgegevens, de rechtsgrond en het doel van de gegevensverwerking en de rechten die betrokkenen dienaangaande kunnen uitoefenen.

Alessandra Mignardi zal het privacybeleid van tijd tot tijd evalueren, om te controleren of dit beleid nog wel actueel is.

 

2.    Verantwoordelijke

De Verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens is:

 

3.    Persoonsgegevens die worden verwerkt

Alessandra verwerkt de volgende persoonsgegevens:

Algemene persoonsgegevens:

  • Voor- en achternaam
  • Bedrijfsnaam
  • Adresgegevens (straatnaam + huisnummer + postcode + stad)
  • Telefoonnummer (mobiel of vast)
  • E-mailadres
  • Website adres
  • Social media gegevens als bijv. Instagram en LinkedIn
  • Bankgegevens
  • Factuurnummer

Bijzondere persoonsgegevens:

Ik verwerkt niet bijzondere persoonsgegevens zoals:

ras/etniciteit, politieke opvattingen, religie, lidmaatschap vakbond, genetische gegevens, biometrische gegevens, gezondheid, seksuele leven, strafrechtelijke veroordelingen.

Let op: Alle andere gegevens (ook “gevoelige gegevens zoals minderjarigheid en financiële gegevens) zijn geen bijzondere persoonsgegevens.

 

4.    Verwerkingsgrond

Alessandra Mignardi verwerkt de persoonsgegevens uitsluitend indien:

  • de betrokkene wiens gegevens het betreft daarvoor toestemming heeft gegeven;
  • de verwerking noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst die Alessandra met betrokkene heft gesloten;
  • Alessandra een wettelijke verplichting dient na te komen
  • een gerechtvaardigd belang van Alessandra waaronder mede wordt verstaan het onder de aandacht brengen van de producten en diensten van Alessandra aan betrokkene.

 

5.    Verwerkingsdoel

De hierboven genoemde (persoons)gegevens worden gebruikt voor de volgende doelen:

  • uitvoering opdracht of overeenkomst met betrokkene;
  • facturatie
  • afleveren producten (foto’s, ander materiaal) of diensten
  • informatie over wijzigen producten en diensten
  • marketing, promotie, reclame, versturen nieuwsbrieven
  • telefonisch contact, e-mailcontact
  • uitvoering wettelijke verplichtingen.

 

6.    Geautomatiseerde verwerkingen

Ik maak geen gebruik van geautomatiseerde verwerkingen.

 

7.    Delen van persoonsgegevens met derden

Alessandra Mignardi verstrekt uw gegevens in beginsel niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken aan derden indien dit nodig is voor de uitvoering van een met u gesloten overeenkomst of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Met organisaties die uw gegevens verwerken in onze opdracht sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Alessandra Mignardi blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

 

8.    Bewaarduur van persoonsgegevens

Alessandra Mignardi zal de verzamelde persoonsgegevens niet langer bewaren dan strikt nodig is, of wettelijk geregeld is, om de doelen te realiseren waarvoor de gegevens zijn verzameld. Hiervoor hanteren wij per doel de volgende bewaartermijnen:

  • Wettelijke grondslag: Alessandra Mignardi houdt zich aan de wettelijke bewaartermijnen.
  • Marketingdoeleinden: 5 jaren
  • Verzenden nieuwsbrief en/of reclame: 5 jaren
  • Telefonisch contact: 7 jaren
  • Informeren over wijzigingen van diensten: 7 jaren

De betrokkene heeft te allen tijde het recht om bezwaar te maken tegen het gebruik van zijn of haar persoonsgegevens voor “marketingdoeleinden, het versturen van nieuwsbrieven of reclame. Dit kan via de website van Alessandra Mignardi of door middel van telefoon of e-mail. Alessandra Mignardi zal de gegevens van betrokkene daarop niet meer gebruiken voor die doeleinden.

 

9.    Gebruik van cookies op website

Mijn websites gebruiken geen cookies.

 

10. Beveiliging van de door Alessandra Mignardi vastgelegde persoonsgegevens

Alessandra Mignardi neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met Alessandra.

Als zich toch onverhoopt een datalek voordoet, dan zal Alessandra onverwijld alle noodzakelijke stappen ondernemen om de gevolgen van het datalek zo veel mogelijke te beperken. Alessandra meldt, indien er sprake is van een privacyrisico, binnen 72 uur het datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Als er schadelijke gevolgen te voorzien zijn voor de betrokkenen neemt Alessandra onverwijld contact op met deze betrokkenen.

 

11. Recht op inzage, correctie, beperking en verwijdering; klachtrecht

U heeft het recht om inzicht, correctie, beperking en verwijdering van uw gegevens te vragen. Hiertoe kunt u contact opnemen met Alessandra via info[at]alessandramignardi.com

 

12. Intrekken toestemming

U heeft het recht om verleende toestemming in het kader van de hierboven genoemde verwerking van persoonsgegevens in te trekken, voor zover dit onder meer niet in strijd is met overige wetgeving (zoals

bijvoorbeeld gegevens die verplicht zijn voor de financiële administratie), of dit niet onnodig de grondrechten van Alessandra schendt, zoals het recht op vrije meningsuiting en informatie (waaronder artistieke en journalistieke vrijheid).

Door u ondertekende contracten over het gebruik van foto’s in het kader van bijvoorbeeld het portretrecht, zoals een model release en/of quit claim in beginsel zijn uitgesloten van het recht op intrekking van toestemming